Verksamhetsplan Bohuslän-dals fjordhästförening 2021

Anmälan till våra aktiviteter är bindande, och aktiviteten skall betalas i samband med anmälan. Anmälan räknas inte förrän betalning är gjord. Kvittot ska mejlas till ansvarig för respektive aktivitet.  

Efteranmälning mot avgift kan göras till de flesta aktiviteterna (i mån av plats). På grund av rådande omständigheter med Covid-19, tillåter vi sena avbokningar pga sjukdom, utan extra avgift. Även våra aktiviteter kan ställas in med kort varsel.

Andra raser får delta i mån av plats.

Vid våra köraktiviteter finns också möjlighet att delta med hästar som är under inkörning. Passa på att låta hästen se och uppleva vagnar och körning, gå bredvid ett körekipage eller kanske passa på att stå mellan skaklarna en stund. Det är alltid värdefullt att träna även invanda saker på nya platser.

Lördagen den 10:e april: Under våren, den 10:e april är det dags för Trail in hand på LB-western. Instruktör: Nathalie Borhult. Begränsat antal platser, så först till kvarn gäller. Max 4 st i varje grupp, kan ta två grupper under dagen. Första gruppen startar 10:30, det håller på ca 1,5 timma. Andra gruppen startar 12:30. Anmälan och frågor lämnas till Ingegerd Roselin på roselin@telia.com eller via sms på tel: 0706-704554 senast den 3:e April Anmälningsavgift 560 kr/häst för medlemmar, 625 kr för icke medlem.

Söndagen den 11:e april kl 10:00: Som en ypperlig uppföljning till Trail in hand, så träffas vi dagen efter, dvs söndagen den 11:e april kl 10:00 på Lysekils Ridklubb. Föreningen har bokat ridhuset, och även stora paddocken. Vi erbjuder möjlighet till precisionskörning, går även tömköra eller rida precision. Vi kommer också ha Trail in hand tillsammans med de som önskar. Anmälan och frågor lämnas till Gun Eimir på gun@snibe.se eller via sms på tel: 0722-472572 senast den 3:e april. Anmälningsavgift: 200 kr.

Söndagen den 23:e maj kör vi ännu en träningsdag på Lysekils Ridklubb. Då blir det brukskörnings-och bruksridningsträning samt Trail in hand träning. Brukskörningsvagn finns att låna på plats. Vi träffas kl 10:00 och hjälps åt att bygga banan, som ger ett utmärkt tillfälle för att få lära sig mer. Vi förväntar oss också att deltagarna stannar kvar och hjälper till att plocka bort efter träningen. Anmälan och frågor lämnas till Gun Eimir gun@snibe.se eller via sms på tel: 0722-472572 senast den 16:e maj. Anmälningsavgift: 200 kr

Den 6:e juni är det återigen dags för vår Nationaldagstur. Plats och tid meddelas så snart vi vet mer.

Söndagen den 4:e juli kl 10:00 ska vi träffas hemma hos Ewa-Linda Borg i Lane-Ryr Uddevalla, där ska det bli visningsträning och bruksbarhetstest. Finns möjlighet att låna häst till visningsträningen, om det är svårt att ta med egen. Margaretha hjälper till med visningsträning, hippologen Paulina Lisra är domare i bruksbarhetstesten. Dessa kunniga kvinnor kan tänka sig att dela med sig av sin erfarenhet. Anmälan skall lämnas till Ewa-Linda ewalinda_henriksson@hotmail.com, eller via sms på tel: 070-4466182 senast 27:e juni. Anmälningsavgift 200 kr.

Önskan om kurs i tömkörning? Kontakta Gun Eimir på gun@snibe.se

Finns det intresse för en kurs i bruksridning? Helena Granholm erbjuder i mån av tid, att komma ut till en grupp ryttare som önskar prova på bruksridning. Minst 4-5 personer. Föreningen kan även ställa upp med visst material. Ring Helena om ni önskar veta mer 070-7715176. Kostnad 250 kr per person. Resetillägg tillkommer.  

Dessa aktiviteter är också inplanerade, men vi återkommer med ytterligare information i början av sommaren:

I augusti blir det skogskörningsträning hemma hos Lars Hansson och Sara Hansson Lengqvist i Tossene.

I augusti blir det brukskörning och bruksridningsträning hemma hos familjen Roselin på Häggvall i Lysekil, för att ge möjlighet till att få träna inför kommande DM i Rabbalshede eller om du bara vill träna på körning och ridning. Ingemar och hans familj har många års erfarenhet med deras fina häst Gunde, senast vinnare i bruksSM 2019!

Preliminärt planerar vi den 19:e september DM i brukskörning och bruksridning på Rabbalshede marknadsplats. Har ni inte tänkt att delta, så kom gärna och hjälp till, eller bara kom och njut av att se våra duktiga deltagare. Men spika dagen i almanackan, mer information kommer närmare. Dagen före byggs tävlingsbanan och där behöver vi vara flera som bygger.

Trail in hand planeras också under hösten om intresse finns.

Almanackor planeras till 2022. Så passa på att mailbomba oss med bilder på era vackra hästar till oss på föreningen på cissi79@yahoo.se Bilderna skall vara liggande, och i så god upplösning som möjligt. Bilderna skall vara inne senast 31:e oktober.

Årsmöte planers in i slutet av januari 2022.

Styrelsen träffas regelbundet under året